Nytt jobb och cirkuskonster!

Ciao bloggen + bloggläsare! Här är det full rulledullebulle tju'fyra-sju så det blir dåligt med uppdateringar ...

I dag har jag haft min första dag på jobbet som chef för ett team för Ung Omsorg. Jättekul att få bli teamledare, det innebär förstås en del ansvar, men det känns som att teamet är väldigt bra och som att jobbet kommer bli både väldigt roligt och lärorikt.

Har mycket att göra i plugget för jag är i slutet av mitt projektarbete och i morgon kommer jag även att påbörja en distanskurs i biologi b, så jag kommer att läsa journalistiken och biologin parallellt.

Dessutom är det nu det gäller i cheerleadingen!Om exakt en vecka är jag på väg hem från Riksmästerskapen i Malmö. Vi tävlar alltså den 5 juni, och vi kommer vara tvåa ut på mattan för att köra vårt program ...! Så spännande. Lite pirrigt förstås, men gosh vad vi ska ge järnet!!!

Jag tror att jag och Ella är på gränsen av att bli träningsmissbrukare när vi är tillsammans. I dag var vi + två killar och tränade i Cirkus Cirkörs träningslokaler med massa akrobatiskt-stört-himla-sjukt-duktiga människor, vilket var alldeles underbart roligt! Jag och Ella kan verkligen inte umgås utan att snacka cheerleading, flickisar, handvolter eller ännu hellre utföra det!

Tänka sig vad världen är liten ibland btw. Mitt bland cirkusnissarna kom Emma Jonker framspringandes till mig, hur kul som helst! Ofta jag stöter på dig där liksom, eller vad säger du? :)

Annars i helgen har det mest varit plugg för nöjen + kompisar. Har skippat plugget och tänkt att jag borde njuta lite mer av försommar'n. Det blev salsa på La Habana igår med Vickan, också fett nice.

Veckan lär bli full med grejer att göra, så nu ska jag försöka unna mig några timmars sömn. Juste, jag har färgat håret också och ser ut som craaaap, så måste färga om (bara så ni vet, ifall ni ser mig: Nej jag tror inte att jag är snygg, jag är döledsen för hur jag ser ut)

Okaay, ta hand om er! Que sueñen lindo!

Chodafes / Nima



Vickan se prepara para una noche de salsa caliente con un mojito fresco y rico!


Tisdagen den 24 maj

Från ett hem till ett annat

 

Sitter på bussen på väg hem från Jönköping nu. Tur att jag inte flög, nu är det ju ett nytt askmoln som dragit in från Island över Sverige igen. Galet!

 

I dag var det till och med ganska skönt att åka buss, träffade Lamine på stationen och han skulle till Linköping, så fick sällskap halva vägen. Och sen blev det lite babbel med Ella på telefon om allt eller inget (som vi brukar alltså). Har till och med hunnit få en hel del plugg gjort. Håller på med mitt sista arbete för den här terminen, och det går faktiskt riktigt bra.

 

Mitt pågående projektarbete för kursen ”Temajournalistik”

 

Det är ett tungt ämne jag valt, men samtidigt väldigt viktigt och något som tas upp allt för sällan tycker jag: barn i Sverige som söker asyl och försvinner på olika sätt. Det kan bero på att de går under jorden (försvinner frivlligt för att de exempelvis inte får uppehållstillstånd), att de blir bortgifta eller av andra orsaker blir ivägskickade av sina familjer till andra länder … Det kan röra sig om sexhandel eller annan människohandel. Det kan handla om att de blivit mördade.

 

Jätteobehagligt, eftersom det ofta är svårt att veta något säkert vad som hänt och dessutom är det svårt att förhindra att barnen försvinner. Ingen myndighet vill heller riktigt ta på sig ansvaret, så det är riktigt klurigt att säga vem som är ”boven” i det hela.

 

Jönköping har i alla fall varit finimang den här gången. Jag har hunnit med både det ena, det andra och det tredje … I lördags var vi bjudna till Elke i Bankeryd och hade det supermysigt. Sol, mat, dryck och dans. Har också träffat alla mina relatives, och en hel massa kompisar. Kollade på Amandas bal, njöt i solen, gick på promenixer med missen och tränade flickisar och handvolter med Jaime.

 

Stackars Jaime, som annars var en utmärkt tränare, sträckte sin lårmuskel efter att ha hjälpt mig hoppa runt på gräsmattan. Så i dag satt han med benet upp i luften och aj-ade sig. Hoppas han blir bra snart, så jag kan utnyttja honom som tränare igen :p Vill bara köra hårt varenda sommardag nu känner jag =)

 

Nu är det i alla fall bara en timma kvar tills jag är hemma. Sen ska jag bara packa ihop, äta och dralla vidare till träningen. Bara fyra träningar (+genrep) kvar innan RM! SJUKT AWESOME!

 

Cya homies, xxx Nimis

 


Dygna? Språkforum + realseparty + F12

Gosh vad lång den här dagen vill vara alltså fett sjuuukt! Här kommer en frunktansvärt dålig, kort,men åtminstone korrekt sammanfattning av den: För ett dygn sedan vaknade jag för att stiga upp till Språkforum 2011 (skitbra, skriver mer sen). Där var jag hela dagen, sedan åkte jag bara snabbt och hämtade min extranyckel hem eftersom jag var tvungen att ge iväg min vanliga nyckel tidigare idag (IGEEEEN, seeeegt!)...

Okeey. Sen drog jag till skolan för att hämta tidningarna och fixa lite arbetsgrejer. Åkte sedan direkt från skolan till Nicole som ordnade release-fest för att vår tidning Kurage släppts. Därefter drog jag iväg till F12 med Gabbi, Alex och Martina. F12 hade premiär vilket var feeeettt, men jobbigt stört trångt o sådär.. Träffade Adam, Lollo och Ellen där och hängde lite med dem. Eftersom alla drog hem ganska tidigt (eller jag har ingen tidsuppfattning + att min mobil gick sönder, så jag har kanske ingen aning..) så hängde jag vidare med Aida + V och dansade ett tag.

Alltså helt underbart skönt att ha ballerina på sig när man går ut måste jag säga, men det är verkligen så mycket mer värt att ha klackar. Hela kvinnlighetskänslan liksom förstörs utan klackisar, dessutom kombinerade jag detta med en lång klänning. Visst, på dagen funkade detta skitbra, men är det någon gång jag verkligen känt mig obekväm i det jag gått ut i, så är det den här gången. ALLA (inklusive jag själv) trampade på det gigantiska långa lila tyget jag hade på mig. Ussh asså!

Iaf var det en sjuk massa nice folk på f12 ikväll. Bland annat lyckades Million Stylez lura mig att han var halviranier, o jag ba: ööh va är du? Och sen trodde jag på det förstås efter att han dragit några persiska fraser.. Men nu googlar jag honom (hehe stalker) och då är står det ju att hans rötter är japansk/franska typ. Whatevaah, drog iaf iväg till Max (nej jag äter fortfarande inte på natten, men jag kollar gärna på när andra gör det) och hade ett halvlångt häng med några grabs där. Var fett trött och blev stöört bombad av sällskapet (öh, "sällskap" weird ord - vem använder det?) men det var rätt nice iaf. Sen fick jag skjuts hem och jaaaa här sitter jag!

Om ngn har läst ända ner hit säger jag som t-pain: get a lifeeee!

Okey nu tänkte jag dygna, för ska ändå till plugget om en timme ungefär... Kanske dags för frulle snart? Inte ätit sen jag var på Språkforum...

Ciao lindos

GÅ INTE IN PÅ FACEBOOK

Har just lipat i en timma för min stackars mamma som jag ringde och väckte. Idag har jag nämligen suttit och skrivit i ca 10 timmar + ringt cirka 30 samtal och gjort typ 8 intervjuer + att jag gjorde lika mycket jobb igår. Och gissa vad som händer?! Jo, jag som alltid brukar spara på minst två ställen, har givetvis inte gjort det just idag, JUST DENNA DAG NÄR NÅGON PÅ FEJJAN VILL DÖDA MIN DATOR! Plötsligt blev hela skärmen blå och det kom en massa text som sa typ "deleate hole memory" och massa sånt. Jag panikade verkligen, trodde inte det var sant. Jag hade verkligen inte tryckt på något speciellt, var bara inne och skrev lite på någons wall eller ngt. Kan typ inte skriva nu för jag är så upprörd och stirrig som jag blir när sånt härnt händer! På något sjukt vänster slutar ändå den här historien inte så illa.. Efter att ha startat om datorn x antal gånger kommer jag in på den andra användaren på min dator. Sedan loggade jag ut därifrån och plupps! så kom jag plötsligt in på min vanliga användare igen. Och ALLT LÅG KVAR! Mina senaste ändringar var inte sparade, men ändå!!! Nu är ca 15 sidor intervjuer räddade + en massa andra grejer. Jag har dubbelskickat allt så det finns på min hotmail osv också... Så vad är dagens lärdom?
ANVÄND SKYDD! (haha rolig jag e... Nemen asså dubbelspara alltiiiiiiiiid och rata fejjis!)

Missme kissme bizzme

Längtar till på lördag. Då ska jag hem till Jönköping och mysa med min underbara misse Bizquit <3
Och det ska bli underbart skönt att komma hem och träffa Mamsen, Jaime, Mormor, kompisar & släktingar.
Men innan dess blir det några dagar fullspäckade med träning och skola. För att orka med plugget laddar jag nu i sängen med lite SACT 2 & chirrar!

Li'l Nims and her Miss Superfly Biz

swaag

Mitt kort på BikramYoga Södermalm gick ut fredagen den 13:e =(
Fick typ lite smått panik eftersom jag blivit så van att träna där nästan dagligen nu. Men har inga pengar att köpa nytt kort så nu får det bli en massa stretchandes hemma ;)


top3


Piffa coca cola


On our way

Läste precis på youbetterwork.blogg.se (Sveriges klart bästa cheerblogg!) att vårt motståndarlag Dolphins är och tävlar i England. Blir superavis, både för att det var över ett år sedan jag var i England (brukar egentligen åka dit några gånger om året eftersom min pappa bor där) och så är jag givetvis jättesugen på att tävla! Men jag hoppas givetvis att de gör bra ifrån sig (då jag inte tävlar mot dem ser jag dem inte som mina fiender), so good luck in England, swedish girls! =) Och hur som helst är det ju snart tävlingsdags för oss också snart... Malmö 5:e juni! ;D


Satu, Patrick & Me
  
^ Jag o mina kompisar här över är enda laget som borde få kalla sig Dolphins egentligen :p ^

Otursdagen är snart här!

Om 1 minut är det fredag den 13:e. Men jag är inte skrockfull, så jag kommer nog sköta livet som vanligt i morgon också :)

Dock så påminns jag alltid av datumet om en annan fredag den 13:e när jag var med min bästa kompis Felicia (som för den delen däremot tror väldigt mycket på det här med skrock)... Dagen gick verkligen helgalet till, hela tiden hände det grejer. Egentligen råkade vi aldrig särskilt illa ut själva, oftast var det bara andra som gjorde det. Bland annat var vi nere på stan och tittade in i en parfymeria då vi hörde ett zoooomm ett vrrrooom och ett bangelibong bakom oss. Det visade sig vara en tant med elrullstol som råkade skjutsa sig själv rakt in i parfymerna så de vällde ner över henne, bara på grund av ett enkelt litet feltryck på sin apparat till stolen. Den stackars tanten klarade sig undan rätt bra, ett par småskråmor, en väldig chock förståss och så en väldig massa pinsam uppmärksamhet tyckte hon säkert... Jag och Felicia var i alla fall först fram för att hjälpa den stackars lilla damen tills dess att den vänliga expediten tog över omvårdnaden över henne.

När jag och Felicia är i farten vet man aldrig vad som kan hända, vare sig det är fredagen den 13:e eller ej...



Fråga mig inte varför jag skrev på tre språk

Svenska: I dag har jag stigit upp två gånger, klockan sex på förmiddagen och klockan sex på eftermiddagen. Ibland kan en powernap på dagen göra susen när man har några timmars sömn att ta igen från natten...

Förutom att pendla runt, gå i skolan, sova middag och det vanliga har jag i dag ägnat mig åt att mejla med en snubbe på Migrationsverket (för caset jag ska börja göra en artikel med), räknat kalorier, ätit chips, gjort sit-ups, umgåtts med några vänner (via telefon) och sist men inte minst har jag för första gången (som jag kan minnas) gått in i Kungliga Biblioteket. Även om jag varit på Humlegården tidigare har jag aldrig entrat dess mafioooso bibbla. Riktigt fet byggnad asså;), och jag som har en förkärlek till gamla 1800-tals hus :)


English: Today I got up twice, at six in o'clock in the morning and six o'clock in the afternoon. Sometimes a powernap in the middle of the day do the trick when you have a few hours of sleep to make up for the night...

Except to commute with the pendel, going to school, nap, and the usual things, today I spent time on sending emails with a guy at the Migration Board (for the case I'll start doing an article), counting calories, eating potato crisps, doing sit-ups , spending time with some friends (by the phonie) and last but not least I for my first time (as I can remember) entered the Royal Library. Although I have been on Humlegården earlier, I have never been inside this mafioooso libary. Pretty fly building I've gotta tell ya;), especially for me who's gota fondness for old 1800's house:)


Español: Hoy me he levantado dos veces, a las seis por la mañana y las seis por la tarde. A veces un powernap en el medio del día puede ser miraglos cuando se tiene unas horas de sueño para ponerse de la noche ...

Además de viajar alrededor con el pendel, ir a la escuela, dormir un poco, y las cosas que siempre hago, envié correos electrónicos con un chico en el Consejo de Migración (por un case para un artículo que hagaré), contar las calorías, comer papas fritas, hacer sit-ups , pasar un tiempo con unos amigos (por teléfono) y por último pero no menos importante, por primera vez (que yo me recuerdo) entré la Biblioteca Real. Aunque he estado en Humlegården antes, nunca he estado en el interior de la Biblioteca mafiooosa. Un edifico gordisimo y fantastico, además tengo una afición por casas de edad 1800:)


KB - en av Stockholms snyggaste byggnader, KB - one of Stockholms greatest buildings, KB - uno de los edificios más bonitos en Estocolmo

Nimstress

Blä. Läget är inte chill nu alltså! Jag är så sjukt stressad nu igen. Det har bara blivit för mycket på senaste tiden. Problemet med mig är att när jag blir stressad vägrar jag att lasta av mig saker och sänka ambitionsnivån. Jag pressar i stället mig själv att göra bättre ifrån mig. Det är inte min mening att ni ska tycka synd om mig för detta, jag är fullt medveten om vad jag ger mig in på när jag tar på mig en massa saker och då ska man inte klaga när man inser att det faktiskt blev lite väl mycket. Då finns det ingen återvändå. Och jag vill inte återvända. Jag vill göra allt det jag ska göra nu och jag ska göra det bra! I can just blame myself and that's what I'm doing right know. Måste bara få skriva ut mig det.
Till alla som såg mig på träningen idag när jag fick mitt utbrott, haha: Ni kanske tror att jag är galen (och det är jag ju också iosf) men det var verkligen så sjukt skönt att få skrika ut mig det där! xD Dessutom är jag så glad såhär i efterhand att det var åt dummingarna jag skrek, tror det var nyttigt att få ut lite aggritioner på några assholes istället för att låta det gå ut över någon annan. Man kanske borde skrika lite mer trots allt, eller som Amanda sa före träningen - boxa i luften och lådsas att man slår mot någon dum persons ansikte :)
Okej, nu kan jag verkligen inte slösa mer tid på att sitta här och skriva för jag har inte ens börjat med synopsiset som jag ska presentera imon bitti klockan 8. Kanske skulle göra mig bra med lite dataförbud ett tag nu egentligen...

Nrj-överflöd

Patrick hälsade på oss Tornadisar i kväll. Väldigt glada blev vi =)

Desto mer man tränar desto mer vill man träna. Så är det verkligen! Träning skapar liksom något slags sug, någon form av beroende. Det är en underbar känsla när kroppen liksom bara skriker efter att få hoppa, studsa, springa runt och slösa på sin energi :)


Den senaste tiden har jag verkligen prioriterat träningen först. Jag har mått sååå bra av det, jag har visserligen fått tragglas med en kronisk träningsverk, ständiga stretchsträckningar och x antal blåmärken, bucklor och bulor. Det har vart tidiga mor'nar med sena kvällar om vartannat, långa och många resor. Men allt har det bara kännt sååå värt det!

Bikramyogan började jag egentligen på bara för att jag blev så extremt nyfiken vad det var för något när jag fick höra om det. Redan innan jag ens börjat kände jag att det här skulle vara min grej! Sedan min första vecka i svett-rummet har mitt mål dock vart annat än bara en grej jag ville testa för skojs skull. Jag tänker inte klysha till det med att säga att yogan blev mitt levnadssätt, min nya livsstil eller ens min vägledare för att hitta mig själv. Nej, nej, nej, till den nivån tar jag det (ännu) inte. Nu har mitt mål bara vart att öka på förbränningen en hel del, kötta stretch som ett vilddjur och helt enkelt få en starkare, smidigare kropp. Och efter bara drygt 20 gångers utövanden, kan jag säga att jag redan känner stora skillnader sedan start. Underbart!


Nu kommer dock men-et (för det verkar ju alltid finnas ett sådant i alla sammanhang). TIDEN och PENGARNA. Det är ju så att att det finns andra saker man måste ägna sig åt i livet, jobb, skola och tyvärr också en massa dötid som jag skulle vilja få lov att kalla det. Alltså tid till småplocksgrejer som måste fixas, vare sig man har lust eller inte.


Är man inte på elitnivå i en sport där man faktiskt kan dra in stålar för sitt intresse och sin träning, så går det antagligen inte lägga hela sin kropp och själ på något man ändå vet inte kommer ge en karriär eller klöver i fickan. Eller? Är det kanske ändå möjligt? Ja, det får ni ta och sova på nu.

Cheer-SM i Borås

Cheer-SM i lördags! Grattis till alla lag, ni var sååååå duktiga, önskar jag kunde vart där och kollat live. Speciellt grattis till HCE: ni var grymmast :D och helt sjukt starkt av Sophie som fick hjärnskakning bara några minuter innan de skulle upp på mattan, och ändå var så stört duktig. Go Hurricanes! Bilderna är tagna från youtubevideon som jag länkat till nedan.
<iframe width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/cKuJiZGMZiY?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Hard workwork

Nu när jag är så glad över mitt jobb måste jag passa på att berätta om en sjukt bra dokumentär som jag såg på svt för ett par dagar sedan. Den handlade om några män i Bangladesh som arbetade med att skrota fartyg.  Deras arbete var både extremt riskfyllt, tung och slitsamt. Jätteobehagligt att se vilka farliga jobb det finns! En utav männen berättade att några av dem arbetat så länge med järn att deras kroppar var magnetiska. Huden hade alltså tagit upp så pass mycket järn att det gick att fästa magneter på deras kroppar!
Trots långa resvägar, otillräcklig (eller ingen) skyddsutrustning och en extremt dålig arbetsmiljö var männen ändå väldigt tacksamma över sina jobb. De var glada över att de överhuvudtaget hade ett arbete och att de på så sätt kunde försörja sina familjer.
- Men jag är inte rädd. Jag kan dö i dag, i morgon eller någon annan gång, sa en utav männen kommer jag ihåg.
Orden fastnade i mitt huvud. De visste att de kunde dö vilken dag som helst. I och med sitt arbete tog de stora risker både hälsomässigt och skademässigt sett. Ändå skrattade, skojade och sjöng de ofta för att hålla modet uppe. Sanna kämpar att minnas  de dagar man klagar på sitt jobb eller sina studier. Ni har hört det förr, men det är ju sant: Det finns alltid de som har det värre. Att se hur verkligheten för en annan ser ut kan ofta få en att inse hur otroligt bra vi själva har det. Sorgligt men sant.

Ska göra nytta av nöje!

Jag sprudlar nästan över av glädje :D :D Fick precis mitt arbetsschema för sommaren på Jönköpings-Posten och det visade sig att jag blivit uppsatt som nöjesreporter i fyra veckor!
Helt otroligt vad det känns bra. Man ska visserligen inte ropa hej förrän man är över bäcken, men jag har en mycket bra magkänsla för det här och den brukar jag faktiskt kunna lita på. Går man in för det man håller på med, har en positiv inställning och alltid ger järnet kan man både lyckas bra med vad man gör, och som grädde på moset på det, ha väldigt roligt. Och givetvis ska jag se till att ge mitt allt för det här, tjohoo people! =)


Min första artikel för JP, "Här är det fiskarna som fixar fötterna", som jag gjorde under min praktik i december 2010

Skön helg

Vilken underbar helg! Eftersom jag ska sova straxizh berättar jag om den i bilder, det lär gå snabbare. Och egentligen kunde bara tre ord också räcka för att sammanfatta den: Sol, party, kärlek (kärlek i form av vänskap och kärlek till värme och god mat:p)!



Alice in Wonderlandfest hos Chanty
Kortlekar överallt, katter här och där, en kanin, en dam, två Alice o allt vad det var=)


Dessutom en massa gott på det


Sedan blev det Salsa på Clandestino med Vickis.
Dagen där på en maffig vulkanpizza på Vapiano. Vi avnjöt också dagen med jordgubbar på Hötorget.



JP



I sommar ska jag jobba på JP, vilket jag verkligen ser fram emot!  Nu borde jag sova om jag ska kunna ta mig upp klockan 7 imonbitti. Kramkram

Grinig

Mår inte alls bra samtidigt som jag mår skitbra, alltså vet inte vad som händer med min kropp just nu :s Tror det är träning i kombo med för lite sömn, dåliga matrutiner osv..
Det var precis en fastighetsmäklare här och kollade på lägenheten, skitpinsamt eftersom jag inte hunnit börja städa och det såg ut som ett bombnedslag i mitt hem. Är just nu uppe i tre snickersglassar,  tröstäter eftersom jag 1) lagar skitäcklig mat 2) är besviken på mig själv (och genom att äta glassen nu blir ännu mer besviken) 3) sugit i skolan på senaste tiden 4) är på dåligt humör. BLÄ NIMA BLÄ

S&M (skola&malmöpepp)

I dag har vi haft det körigt i skolan, vi hade vår slutgiltliga deadline för hela tidskriftsproduktionen klockan 14. Tillslut fick vi i alla fall ihop det, så snart går Kurage i tryck!

I dag är det exakt en månad kvar till RM (Riksmästerskapen) i Cheerleading. Tornados we're gonna be so fly, popin', jumpin', flyin' in the sky x)x) Malmö BEWARE

I dag äter jag Snickersglass och det är Snickersgott! Hinner inte träna tyvärr för jag måste städa och tvätta=( Saker jag inte gör allt för ofta om man säger så... Men kroppen behöver en ledig dag också lite då och då tror jag.


Och så vill jag ge två små beröm till...

Viktor: min söte kusin som praktiserar på Jönköping Airport och både fått flyta helikopter & flygplan nu. Inte illa, tänker tigga skjuts av dig sen, det vet du va ;p
Ikrah: för att din föreställning i måndags var så himla stöört sjuktbra, för att du var en great actress, director, poet and writer och för att du i din show tog upp ett mycket viktigt ämne (Human trafficking). Stort plus till din kompis Heidi också, hon var också superbra!

Lätt som en plätt? Nej, här handlar det ju om blod, tårar och svett...

På torsdag går den tidning i tryck som vi arbetat med de senaste veckorna i skolan. Vår tidning heter Kurage och handlar om självvalda upplevelser, alltså händelser som folk varit / är med om genom sina jobb, friviligga arbeten eller bara intressen. Mitt strå i stacken (haha säger man så?) är bland annat en artikel om Bikramyoga. Tillsammans med Dennis åkte jag till BikramYoga Södermalm och deltog under en yogalektion. I artikeln jämför sedan jag och Dennis våra upplevelser och berättar om hur det kändes att utöva yogan, kämpa med rörelserna och svettas under 90 minuter i ett 40 grader varmt rum.
Jag och Dennis i "Den balanserande pålen" Foto: Gabriella Bark
Passet jag var på med Dennis var mitt 8:e på BikramYoga Södermalm. Idag gjorde jag min 18:e gång, och dagens prestation var min bästa någonsin. För det första hade jag en instruktör som är väldigt duktig och pushande, sedan utvecklas man för var gång man är där och för det tredje gav jag helt enkelt mitt allt idag! Känslan efter ett Bikramyogapass är obeskrivlig, efter ett par liter vatten återhämtar kroppen sin vätskebalans och du känner dig stark som en åsna, smidig som en katt och mentalt balanserad som en Buddha.
Det är viktigt att sätta sina egna mål och prestera efter sina egna möjligheter. Eftersom jag köpt kort på BikramYoga Södermalm som ger mig 40 dagar att träna hur mycket jag vill (köpte först 10-dagars kort sedan månadskort) har jag valt att sätta upp ett mål a´30 pass på dessa 40 dagar. Förra veckan var jag sjuk ett par dagar så jag slarvade efter lite i min planering. Fredagen den 13:e går mitt kort ut, så jag hoppas att jag hinner köra 12 pass på drygt en vecka nu, så jag uppnår mitt personliga mål!
Dessa 26 asanas (kroppsrörelser) utövas under Bikramyogan.

Bränd firre de la Nima vs Scampi e spinaci del Vapiano

Misslyckades just sååå med min mat. Den förbannade fisken brännde jag och potatisen hade jag klar och skulle bara värma, men fyyy vad äckligt att värma potatis - den blev en gummiliknande gul klump. EWK! Det slutade med att jag åt en broccolibit och två digestivekex. Yami!

Igår var det andra tider allt! Då åt jag på Vapiano med Liza, vilket var dundergott. Jag valde en Scampi e spinaci, pasta campanelle med jätteräkor, gräddsås, pesto, chili, permesan och bladspenat. Kan jag varmt rekomendera! Ett tips är dock att inte gå på Bikramyoga utan ett mellanrum på minst fem timmar. Jag åt klockan 15 och började yoga vid 18, trodde jag skulle dö eftersom jag fortfarande var uppsvälld som en kossa. Åt ju givetvis upp hela min feta portion, tjockis och smålänning som jag är. Får ta igen yogan bättre imorgon, det var ändå lätt värt att må illa ett tag efter den där sjukt goda måltiden :)

Stretchdag


Har suttit vid datorn i skolan hela dagen. Har fetont i rumpan nu och känner mig sjukt stel. Därförska jag kötta stretch som en griiiis nu! RM om en månad och tre dagar och jag ska viga till mig som om jag inte hade några ben i kroppen. Heyholetsgooo!

I vintras såg det ut såhär, långt ifrån tillräckligt alltså...




Skulle sitta överspagat en stund i fredags men det gick inte strålande direkt. Men det var skönt efteråt för min träningsverk från yogan gick faktiskt bort ^^

Dricker inte livets vatten...

Valborg? Vad är det det? Jag har aldrig firat eller förstått vitsen med att fira den dagen? Därför gjorde jag inte det heller idag. I stället var jag hos fröken Buch i Haninge, vilket var mycket bättre! För som jag sa till henne tidigare så fattar jag inte vad det är som är så kul med att supa sig så full att man glömmer vad man heter och sedan springa runt en eld och riskera att bränna ihjäl sig? Så skönt att kunna sätta sig på pendeln hem, ha kontroll och kunna prata normalt, istället för att spy ner allt och alla runt omkring sig, sluddra och skämma ut sig.

Fest och party har jag ingenting emot. Fylla och supa-skallen-av-sig-firandet har jag däremot svårt att förstå mig på. Weell weell, smaken e som baken delad. Eller ännu grovare sagt smaken e som röven klöven :)

En som inte dricker av livets vatten, eller alkhol om man så vill kalla det, är min förebild och buddy (nästan) Dalai Lama, Tenzin Gyatso.
Här är några bilder som jag tog då han besökte vår skola för ungefär två veckor sedan.









RSS 2.0